Despre acest bar(B)log


Acest bar(B)log Ursesc, dedicat este modelismului static... dar si unor alte, felurite mormaieli ...

Proiectele Ursului Grizzlea :

marți, 19 iulie 2011

"HANNIBAL", Sherman M4A1(75), 1/48 (Ep.2)

Episodul 2

          ( Cititi Episodul 1 ) 


Pentru acest proiect de M4A1(75)dry am dorit sa gasesc un subiect mai rar si mai exotic, asa ca am optat pentru o inmatriculare care sa reprezinte o subvarianta cat mai timpurie cu putiinta... dar in acelasi timp posibil de construit cu ce ne ofera optiunile kitului Tamiya, plus un anume set de conversie, despre care vom vorbi oleaca mai tarziu.

Nu are nici un fel de blindaj aplicat, iar carcasa diferentialului este un model timpuriu, E6480, din trei piese prinse intre ele cu bolturi.
Deasemenea montura si scutul tunului sunt modelul timpuriu, initial, M34.

Mai mult decat atat... reprezinta o combinatie mai rara, deoarece este echipat cu boghiurile timpurii M3, dar are deja coca superioara in varianta finala (cu protuberantele pentru conductor si asistent, echipate cu periscoape ), nu cea initiala ''direct vision'', ce avea ambrazuri de vizare directa la acele protuberante.
Alegerea mea este deci pentru un tanc din Compania H / Regimentul Blindat 66, ce apartinea Diviziei 2 Blindate, in timpul Operatiunii ''Husky'' ( adica debarcarea fortelor aliate in Sicilia, in 1943 ) :


In urma unor indelungi cautari... nu am reusit sa gasesc din pacate, o fotografie a lui HANNIBAL.
Totusi, am gasit fotografiile altor M4A1(75) din Divizia 2 Blindata, avand aceeasi configuratie rara ( Boghiuri M3 / coca cu periscoape ) si acelasi tip de camuflaj si de marcaje.

- ''FINISH 'EM", din Compania F :


- ''ETERNITY'', din Compania E :


- ''EL DIABLO'', tot din Compania E :


Aceste fotografii ofera o suficienta si constanta sustinere istorica, atat pentru camuflaj si marcajele tipice Diviziei 2, cat si pentru caracteristicile tehnice ceva mai exotice.
Prin urmare, pot aborda relativ linistit acest proiect, chiar si in lipsa unei imagini istorice pentru ''HANNIBAL''... 
De fapt, sunt obligat sa optez pentru HANNIBAL, deoarece singurele decaluri suplimentare existente in 1/48, dedicate pentru M4A1(75), sunt cele de pe o coala ARMO, ce contine si marcajele pentru COMIC si BATTLING BITCH:  

http://www.jadarhobby.pl/armo-48424-m4a1-s...al-p-14780.html 

Kitul Tamiya ofera coca superioara turnata in varianta de productie tarzie, cu periscoape pentru driver si co-driver, dar diferentele dintre boghiurile  VVSS (Vertical Volute Spring Suspension) M3 si M4 sunt importante, asa cum se poate vedea in urmatoarele fotografii :




Deci, singurele componente importante pentru acest proiect, pe care kitul Tamiya nu le ofera, sunt cele sase boghiuri VVSS, M3 (model timpuriu). In kit, gasim boghiurile ''heavy duty'' M4, tipice pentru majoritatea versiunilor de Sherman :


Abordand acest proiect de dragul exotismului acestei combinatii mai rare, pentru inlocuirea boghiurilor din kit, voi folosi un set de boghiuri M3, produse in rasina de firma ploneza TORO :


                                                    ( Cititi Episodul 3 )
  

2 comentarii:

  1. Un subiect demn de indemanarea si mai ales de dragostea ursului pentru acest blindat. Am sa urmaresc cu drag evolutia prezentata caci drag mi-e subiectul a carui continuare o voi astepta cu nerabdare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Jupane !
    Interesul tau, este onorant pentru Urs.
    Proiectul acesta are in spate, o lunga poveste...
    Sper ca Ursul sa-si gaseasca timpul si determinarea, pentru a-l duce totusi la capat.

    Grizzlea

    RăspundețiȘtergere